FAQ

Ik heb interesse in een opdracht, wat doe ik?

Wanneer je een leuke opdracht tegenkomt op onze website, kan je maar enkel kans maken op selectie indien je terecht komt in onze database.
Door jezelf te registreren (via tekstlink of het duimpje) voer je de gevraagde gegevens in en ben je voor die opdracht geregistreerd.
Het neemt niet meer dan 15 seconden in beslag.

Zolang een opdracht de status heeft van ‘OPEN’, heeft U de kans om te registreren. Dit ligt gewoonlijk tussen 1 tot 6 maanden.

Ben ik automatisch voor 'elke' opdracht geregistreerd?

Elke opdracht is afkomstig van een unieke opdrachtgever. Elke opdracht heeft zijn specifiekheden zoals “minimum aantal te presteren uren”, “de soort opdracht”, “de regio”, “de speciale voorwaarden”, etc.
Ter verduidelijking :
Minimum aantal te presteren uren : bv 20 – concreet wil de opdrachtgever dat je toch 20 uren besteed aan de opdracht. Bent U niet in staat om dit aantal uren te bereiken, zal de opdracht niet aan U worden verleend.
De soort opdracht : bv Inpakwerk – Dit spreekt voor zich.
De regio : België – In principe wordt elke opdracht onder de regio “België” geplaatst. Het is echter zo dat onder druk van een deel van de opdrachtgevers de software ook ingesteld wordt naar provincie toe.
Dus (sommige) opdrachtgevers uit bv Limburg zullen geen kandidaten selecteren uit bv West-en Oost Vlaanderen, dit louter mbt afstand levering.
In de eerste fase was Thuisbijverdienen hiervan geen voorstander, maar we staan hieromtrent een beetje met de rug tegen de muur.
Door deze aangepaste ‘lotingswijze’ vermindert uiteraard de kans op individuele selectie louter door je bepaling van woonplaats.
De speciale voorwaarden : bv Géén huisdieren toegelaten – Vooral voedingsgerelateerde producten (ook al zijn ze individueel reeds verpakt) mogen niet in contact komen met bv huisdieren.

Het is en blijft dus vrij logisch dat je voor elke opdracht waar je dus voor geïnteresseerd bent, dat je hiervoor een aparte registratie maakt.
ThuisBijverdienen.be werkt per opdrachtgever met een aparte database. Dit maakt de selectie zowel voor de opdrachtgever als voor jou gerichter.

Registratie Vs selectie?

Zonder registratie heb je geen kans op selectie.
Het registreren van je gegevens gebeurt op ThuisBijverdienen.be in aparte databases per opdracht.
Indien het algoritme jouw gegevens selecteert voor een opdracht, wordt je hier via mail over ingelicht.
U krijgt dus een aparte mail met een specifiek voorstel tot samenwerking. Indien U deze (nog) niet ontvangen heeft, betekent dat U (nog) niet geselecteerd bent!
Registratie is dus niet hetzelfde als selectie! Uit de groep registranten worden dus via ‘loting’ de uiteindelijke kandidaten geselecteerd.

Ik ben geselecteerd, wat nu?

De mail die je ontvangt mbt de selectie geeft je de mogelijkheid om akkoord te gaan met het voorstel van een opdracht.
De uitvoering van de opdracht wordt aangeboden in een mooi uitgewerkt pdf-bestand of wordt via online-link uitgewerkt via videobeelden.
De moeilijkheid van de opdrachten is nagenoeg steeds vrij eenvoudig, indien dit niet het geval zou zijn, wordt dit uitdrukkelijk vermeld. Hier een voorbeeld van een afgehandelde werkfiche.

Moet ik onkosten maken?

Elke opdracht heeft zijn persoonlijke werkfiche.
Op deze werkfiche staat ‘duidelijk’ vermeld welke attributen worden meegeleverd. Intapeapparaten, plakband, dozen, snijmessen, tussenvellen, stickers, sealapparaten, etc worden ALTIJD meegeleverd door de opdrachtgever.
U MAG NOOIT eigen middelen gebruiken.
Goederen worden ALTIJD geleverd alsook afgehaald, ongeacht jouw woonplaats.
Zéér uitzonderlijk moeten (kleingoed)goederen afgehaald worden, uiteraard wordt je hiervoor extra vergoed.

Ik aanvaard het voorstel, wat nu?

Indien je akkoord gaat met de voorwaarden van de opdrachtgever, wordt er een contract opgesteld dat voor beide partijen bindend is.
Na afloop van het contract wordt de verbintenis beëindigd en zijn beide partijen vrij van hun rechten en plichten.
Betalingen gebeuren wekelijks/maandelijks/per opdracht en worden verwerkt via een payroll/interim bureau.
Het inkomen dat je dus verdient met thuiswerk dien je dus ook te moeten invullen op je belastingsaangifte.
Indien U echter op zelfstandige basis werkt, maken wij natuurlijk een factuur op.

U kan helaas de freelance opdrachten niet uitvoeren onder het flexi-statuut en ook niet als student.

De opdrachten kunnen dus een leuke bijverdienste zijn, ze zijn echter géén standvastig inkomen.

Ik heb nog een vraag?

Is bovenstaande informatie nog niet geheel duidelijk, stuur ons gerust een mailtje via info@thuisbijverdienen.be